KONSTNÄRLIG BETONG – BETONG KONST

Betonipallas Oy hittar rätt lösningar för betongens utseende och tekniska egenskaper. Vi hjälper designers att utforma individuella betongprodukter, vare sig de är miljöprodukter, konstverk eller fasadelement.

 

Betonipallas Oy har utfört många konstverk i olika delar av Finland på en “nyckelfärdig” grund för abonnenter till konsulter och konstnärer för att hitta det bästa resultatet. Företaget har utvecklat “Umbra” -plåtsfärgning och har utfört många konkreta patineringsfläckar i olika delar av Finland. Nästan någon annan patina-ton är tillgänglig.

FÄRGPATINATION

Företaget har utvecklat “Umbra” -plåtsfärgning och har utfört många konkreta patineringsfläckar i olika delar av Finland. Nästan någon annan patina-ton är tillgänglig.

 

Umbra patinafärgning är lämplig för både gamla och nya spotfärger och elementytor. Patina och reagens substanser absorberas i betongen där de reagerar med cement för att bilda bruna färgämnen. Det finns tre till fyra behandlingscykler beroende på betongegenskaper och önskad färgton. Färgen är subtil och repor och repor är lätta att täcka igen.

 

Behandlingen görs företrädesvis på plats. Eftersom bearbetningen görs på stora ytor över elementskarvarna, anpassar den också de möjliga skuggskillnaderna mellan elementen. Det är viktigt att cementhäftandet avlägsnas noggrant, t.ex. genom sandblästring.

 

Det är att föredra att arbetet utförs på plats. Kontinuerlig applikation över ett stort område täcker över leder mellan element och hjälper till att eliminera variation i tonen mellan enskilda element. Det är väsentligt att allt cementlim avlägsnas försiktigt från ytan först med t.ex. Sandblästring.

 

Kangasala Cultural Center, vinnare av prisutdelningen för 2015. Arkitekt: Heikkinen-Komonen Ltd

KONSTVERK

Betonipallas Oy har utfört många miljö- och konstverk av olika konstnärer från hela Finland. De bästa experterna inom fält och betongtillverkare är i bruk, och Betonipallas tar hand om utvald, design, genomförande och installation av konstnären vid behov. Vi hjälper konstnären att hitta de bästa lösningarna och abonnenten behöver inte oroa sig för att gå med i konsten i byggprocessen.

 

Betongpoolen installerade Anssi Pulkkinen och Taneli Rautiainens konstverk på Vesala.

BETONG KONSULTATIONER

3

Vi hjälper designers att hitta rätt lösningar för betongens användning i stadsbilden.
 

Referenser:

• Design av betongkomponenter för WDC sportutrustning i Töölönlahti, tillsammans med Design Reform Oy
• Riktlinjer för utseendet / genomförandet av betongkonstruktioner för Tapiola rondellen.
• Instruktioner för användning av Tapiola Leimuniityn betong.
• Renovering av betongväggar i sjön Kirkkojärvi med hjälp av Ando-metoden.
• Fastställande av betongytor av bostadshus i Tapiolas skogsskog.
• Reparationer till St Laurent’s Chapel och Kamppi Chapel Concrete Castings.
• Betong murverk och sittplatser i Vuores Residential Park.